8 Ekim 2014 Çarşamba

Misket kurabiye

Ağızda dağılan bir kurabiye mi yapmak istiyorsunuz ?
Doğru yerdesiniz.
Misket kurabiyeleri atıştırmalık ,ikramlık veya benim gibi  hediyelik hazırlayabilirsiniz.
Çayın , kahvenin yanına çok yakışan bu kurabiyeden vazgeçemeyecek siniz.

Malzemeler:

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı tahin
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • un
Dışını kaplamak için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta

Yapılışı:Hamur malzemeleri karıştırılır. Un azar azar ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik toplar halinde dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 5-6 dakika pişirilir.Kızarmadan fırından alınır.İlk sıcaklığı gidince  önceden geniş bir tepside karıştırdığınız pudra şekeri ve nişasta karışımına bulanır.Bu işlem biraz özen gerektirir.Kurabiyeler sıcakken dağılmaya müsait olduğundan çok hassas davranmalıyız.Tepsiyi hafif sallayarak kurabiyelerin her yerini bulayabilir siniz.Soğuduğunda servise hazırdır.
AFİYET OLSUN









Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...