15 Temmuz 2012 Pazar

tavuk göğsü

Cevizli rulo tavuk göğsü



Tavuk göğsünün içine tavuk koyulmadığı zaman yalancı tavuk göğsü oluyormuş. Ama ben hiçbir zaman yalancı olduğunu düşünmedim. Biz onu bu haliyle çok seviyoruz. 

Malzemeler:
2,5 fincan un
3 fincan şeker
70 gr margarin veya tereyağı
1 litre süt
Vanilya veya damla sakızı
Ceviz , hindistan cevizi ,fıstık  vb. ile süsleyebilir veya sade olarak tüketebilirsiniz.

Yapılışı:
Yağ ve un tencereye alınır .Hafif sararıncaya  kadar kavrulur.
Şeker ve süt koyularak muhallebi pişirilir. (Damla sakızı kullanacaksanız havanla dövüp bu aşamada ilave edin )
Kaynamaya başladığında ocaktan alın.
Mikserle 5-6 dakika çırpın.(vanilya kullanılacaksa bu aşamada koyulur )

Rulo yapmayı düşünüyorsanız kalınlığı 1 cm olacak büyüklükte bir tepsi kullanın.
Tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün.Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğutun.
Servis sırasında kare dilimlere ayırın. İçine hindistan cevizi döktüğünüz tabağa bir dilim koyun içine ceviz koyup rulo yapın.
                                             AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tşk ederiz annemize büyük süpriz yaptık

cahide dedi ki...

Yorumunuz için teşekkürler yine beklerim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...