Eskiden çok zahmetli olduğu söylenirdi çünkü o zaman mutfak robotları yoktu.
Bence çok pratik ve çok lezzetli. Ayrıca çocuklar için de besleyici...
Malzemeler:
750 gr kemikli tavuk göğsü
1 su bardağı ceviz
3-4 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek
tuz,kırmızı toz biber ,tereyağ
Yapılışı:
- Tavuğu iyice yıkayıp 3 bardak su ile düdüklü tencerede 10 dk.pişirin.
- Tavuğu tencereden çıkarın.Kemiklerinden ayırın.
- İster elde minik minik didikleyin, isterseniz robotta parçalatın ve derin bir kaba boşaltın.
- 2 bardak tavuk suyuna tuz atıp karıştırın ve bayat ekmekleri içine atın .
- Ekmekler tavuk suyunu çekip yumuşadığında çatal yardımı ile ezin ve tavuklara ilave edin.
- Cevizleri ve sarımsağıda dövüp ilave edin.
- İyice karıştırıp servis tabağına böşaltın.
- Arzu ederseniz üzerine kırmızı tozbiberli tereyağ döküp cevizle süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder