1 Ekim 2012 Pazartesi

çerkez tavuğu

Kısa sürede yapabileceğiniz  bir mezeye ihtiyacınız varsa , çerkez tavuğu yapmanın tam zamanıdır.
Eskiden çok zahmetli olduğu söylenirdi  çünkü o zaman mutfak robotları yoktu.
Bence çok pratik ve çok lezzetli. Ayrıca çocuklar için de besleyici...

Malzemeler:

750 gr kemikli tavuk göğsü
1 su bardağı ceviz
3-4 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek
tuz,kırmızı toz biber ,tereyağ

Yapılışı:

  1. Tavuğu iyice yıkayıp 3 bardak su ile düdüklü tencerede 10 dk.pişirin. 
  2. Tavuğu tencereden çıkarın.Kemiklerinden ayırın.
  3. İster elde minik minik didikleyin, isterseniz robotta parçalatın ve derin bir kaba boşaltın.
  4. 2 bardak tavuk suyuna tuz atıp karıştırın ve bayat ekmekleri  içine atın .
  5. Ekmekler tavuk suyunu çekip yumuşadığında  çatal yardımı ile ezin ve tavuklara ilave edin.
  6. Cevizleri ve sarımsağıda dövüp ilave edin.
  7. İyice karıştırıp servis tabağına böşaltın.
  8. Arzu ederseniz üzerine kırmızı tozbiberli tereyağ döküp cevizle süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN



























Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...