10 Ekim 2012 Çarşamba

karides güveç

Çocukların severek yediği yemekleri  yapmaktan ayrı bir keyif alıyorum.
Karideste  bunlardan biri.



Malzemeler:
  • 1 kilo karides
  • 4 ad.domates
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 küçük kavata biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz
  • 150 gr kaşar peynir
Yapılışı:
  • Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve rendelenmiş domatesler koyulur.
  • Ardından sarımsaklar doğranır.
  • 1-2 dakika sonra karidesler ilave edilir.
  • Kırmızı kavata biber doğranır ,tane karabiber,tuz,kekik ve tereyağ ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve bu sosun içinde karidesler iyice pişirilir.
  • Karidesler piştiğinde , ısıya dayanıklı bir kaba boşaltılır.
  • Üzerine kaşar rendesi ve kırmızı toz biber dökülür.
  • 200 derece fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Sıcak servis yapılır.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...