22 Ocak 2013 Salı

Pankek

Menşeyi Amerika olan pankek , bizim damak zevkimize de hitap eden  özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi  mis kokulu , yumuşacık , pofidik şirin şeylerdir.
Kendileri genelde bizim evin kahvaltı sürprizi olarak soframızdaki yerini alır.Ama günün her saatinde yapılabilecek atıştırmalık veya tatlı krizlerine hızlı çözüm olarak yapılabilir.

Garantili tarifim tam ölçülerinde yapıldığında sonuç mükemmel oluyor.Benden söylemesi...... : )

Malzemeler:
2 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tutam tuz
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya

Yapılışı:
Derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Süt ilave edilir.
Tereyağ eritilip ilave edilir.
Un , tuz ,kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek çırpılır.(Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamı olacak.)
Yapışmaz yüzeyli tavanızı ısıtın (ben tavayı ilk önce hafif yağladım ama gerek olmadığını düşünüp diğerlerini yağsız  pişirdim.) Hamurdan sıcak tavaya 2 yemek kaşığı kadar döküyoruz , göz göz olduğunda ters çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz. 
Pankeklere önce labne peynir sürülüp üzerine reçel ,bal,sarelle ,pekmez vb. sürülerek yenebilir.Ceviz ve muz da ilave edebilirsiniz.Tamamen damak zevkinize bağlı.
AFİYET OLSUN



Pankeklerin yıkıldığı an : )

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...