28 Kasım 2014 Cuma

Etsiz Çiğköfte

Urfalı arkadaşım - Etsiz çiğ köfte mi olur? Etsiz nasıl olacak? dese de (tabii onun mantığına aykırı) biz yapıyoruz çok ta harika oluyor.
Çiğ köfte aslında erkek işidir sağlam  bir bilek gerekir.Ama bende fena sayılmam :))
Ben çiğ köfte ve mercimekli köftenin yanına acılı sos yaparım.Sos tarifini de en son ekleyeceğim. Şimdii
ÇİĞ KÖFTE SEVENLER BUYURSUN TARİFE 

 Malzemeler:
2 büyük patates
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 su bardağı  köftelik bulgur
1 çay bardağı zeytinyağ
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon 
Nar ekşisi
Taze soğan
Maydanoz
Tuz,karabiber,kimyon,yenibahar,pul biber
1 adet et bulyon (arzu ederseniz)
Yapılışı: Önce patatesi haşlayalım. Bulguru bir kaba koyalım.Üzerine 1 bardak kaynamış su döküp karıştıralım ve üzerini kapatalım.Patatesler haşlandığında  suyun altında kabuğunu soyalım çatal ile ezelim ve bulgurun üzerine dökelim tekrar üstünü kapatalım.10 dakika kadar demlendikten sonra çok minik doğranan soğan ,biber ve domates salçası ,dövülmüş sarımsak ilave edilerek yoğurmaya başlanır.15-20 dakika kadar yoğurduktan sonra 1 limon suyu 1 çay bardağı zeytinyağ  biraz nar ekşisi ve baharatlar ilave edilerek yoğurmaya devam edilir.Bulgurlar iyice yumuşadığında çok ince doğranan  maydanoz ve taze soğan ilave edilir.Yeşillikler iyice karıştığında Şekil verilir. Köftemiz hazır.
AFİYET OLSUN
Sos:1 Kaşık Domates salçası,1 kaşık biber salçası ,1 çay bardağı domates sosu veya 2 domates rendesi ,3 yemek kaşığı sızma yağ ,2 yemek kaşığı narekşisi,limon suyu , pul biber (arzu ettiğiniz kadar) iyice karıştırılır. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğandan 1-2 yemek kaşığı ilave edilir.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...