19 Eylül 2014 Cuma

Acı biber sosu

Kış hazırlıklarının mutfağa bereket kattığına inanıyorum. Elimin altında hazır soslar , yemeklik malzemeler olması beni mutlu ediyor. Sonbaharda kendimi karınca gibi sürekli eve bir şeyler taşırken  buluyorum. Yapması yorucu olsa da sonrası çok keyifli.Acı biber sosu da bunlardan biri.
Acı biber sosunu özellikle et yemeklerinin yanında ,kızartmalarla ve makarnayla birlikte tüketebilirsiniz. İçine öğütülmüş ceviz veya fındık ve bir miktar baharat ilave edip kahvaltılık sos yapabilirsiniz.



Malzemeler:
1 kilo kırmızı kapya biber
yarım kilo acı top biber (acı miktarını damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)
2 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz ve 1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı:  
  • Kapya biberlerinin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip irice doğrayın.Tencereye koyup 1 su bardağı su ilave edin ve kapağını kapatıp iyice haşlayın.(kaynayınca ateşi kısıp yarım saat kadar kaynatın)
  • Pişen biberleri tencerede kalan su ile birlikte rondo ya koyup püre haline getirin ve kevgirden geçirin.Tekrar tencereye alın.
  • Domatesin  kabuğunu soyun Acı top biberleri temizleyin çekirdeklerini çıkarın ve domateslerle birlikte rondoda doğratın ve tencereye ilave edin.
  • Sarımsakları temizleyip ister elinizle ister rondoda doğrayın ve karışıma ilave edin.
  • Karışımı 15-20  dakika kaynatın yağını ,sirkesini ,tuzunu ve şekerini ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirip kapağı aşağıda kalacak şekilde koyun ve soğuyana kadar kaldırmayın.
  • Kullanacağınız kapakların daha önce kullanılmamış olmasına özen gösterin.
AFİYET OLSUN





1 yorum:

farenaiman dedi ki...

How to play Slots Online for Real Money at a Casino - JTM Hub
With the right setup 밀양 출장샵 and your money ready, you 여주 출장마사지 can make 영주 출장안마 money 통영 출장안마 off of your gambling with the right click! Learn more about what Slots games are 남양주 출장안마 available in

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...