7 Haziran 2014 Cumartesi

Tuzlu kek


Çok lezzetli ve doyurucu bir kek. 


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kabak (rendelenecek)
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • 10 adet siyah zeytin (doğranacak)
  • 1 su bardağı küp küp doğranmış sert beyaz peynir
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz ,çörekotu.


Yapılışı: Yumurta köpürene kadar çırpılır. Sıvıyağ ve süt ilave edilir.Rendelenmiş kabak,kırmızı biber,zeytin ,peynir , ince doğranmış dereotu ve  maydanoz ilave edilir.Sebzeler tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır.Unlar , tuz ve kabartma tozu koyulur .Karıştırma işlemi bittiğinde koyu bir hamur elde etmiş olacağız. Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yaydırıp düzeltelim.Üstüne çörekotu serpip. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...