25 Şubat 2014 Salı

krep

Krep çok basit olmasına rağmen herkes kıvamını  tutturamaz . Esasında birkaç denemede kıvamına  alışılıyor. Ben genelde göz kararı yapardım  ama bu sefer tarif verebilmek için ölçerek yaptım. Ölçüler tam uygulandığında  harika krepleriniz olacaktır.
Krep bizim evimizde daima  kahvaltı sofrasında yer alır.
Hafta sonu kahvaltısında sıcak kreplere hepimiz bayılırız.
Sizde kahvaltınıza renk ve çeşit katmak isterseniz işte tarifi.

Malzemeler:
2 ad yumurta
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1çay kaşığı tuz


Yapılışı: Yumurtalar derin bir kasede çırpılır.Süt ve sıvı yağ ilave edilir. Un ve tuz yavaş yavaş  ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Tamamen pürüzsüz kıvama geldiğinde pişirmeye başlayabiliriz.
Yapışmaz yüzeyli tavayı , varsa krep tavasını orta ateşte ısıtıyoruz.Hamurdan ince bir tabaka olacak miktarı kepçeyle döküyoruz.Tavayı hafifçe sallayarak hamuru eşit şekilde dağıtıyoruz. Ispatula yardımıyla çevirip Her iki yüzeyini de pişiriyoruz.

Kreplerimden bir tanesi inanılmaz kabardı .Görüntü harikaydı : D
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...