23 Şubat 2014 Pazar

Yoğurtlu çorba


Malzemeler:

  • 1 kase yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı su veya et suyu (tavuk veya et suyu lezzetini arttırır)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • nane ,kırmızı biber,tuz
Yapılışı: Yoğurt ,un ve yumurtayı  iyice çırpıyoruz.Hiç topak kalmadığında  5 su bardağı su ilave ediyoruz.Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.Kıvamı size koyu gelirse biraz kaynar su ilave ederek ayarlayabilirsiniz. Yoğurtlu çorbada tuz çorba kaynadıktan sonra ilave edilir.Aksi taktirde yoğurt kesilir.Çorba kaynadığında tuzunu atın ve altını kısın.5-6 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.


Küçük bir tavada önce tereyağı eritin ardından sıvı yağ ilave edin.Yağı fazla yakmadan nane ve kırmızı biberi atıp ocaktan alın.
Sosu servis esnasında çorbaların üzerine dökün.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...