Malzemeler:
- 6 ad.yufka (1 kg)
- 200 gr margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
- patates , peynir , maydanoz.
- un
Yapılışı:
1-Margarin eritilir ve sıvı yağla karıştırılır.Yufkanın her yeri eşit bir şekilde yağlanır.
2- Elek yardımıyla heryeri unlanır. (2-3 yemek kaşığı)
3-Yufka ortadan ikiye katlanır.Tekrar yağlanır.
Patates , peynir ve maydanozlu iç harcından koyulur ve sarılır.
4- Sarılan börek 3-4 parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
Çok gurur verici bravo
Hilmi Takaz
Çok teşekkür ederim ağabicim. Beğenilmekte gurur verici.
Yorum Gönder