30 Mayıs 2012 Çarşamba

el açması lezzetinde börek

Peynirli patatesli börek (El açması lezzetinde)

Malzemeler:
  • 6 ad.yufka (1 kg)
  • 200 gr margarin
  • 2  çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)
  • patates , peynir , maydanoz.
  • un





   Yapılışı:
   1-Margarin eritilir ve sıvı yağla karıştırılır.Yufkanın  her yeri eşit bir şekilde yağlanır.






 2- Elek yardımıyla heryeri unlanır. (2-3 yemek kaşığı)











      3-Yufka ortadan ikiye katlanır.Tekrar yağlanır.
Patates , peynir ve maydanozlu iç harcından koyulur ve sarılır.





4- Sarılan börek 3-4 parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında  üzeri kızarana kadar pişirilir.








AFİYET OLSUN



2 yorum:

Hilmi Takaz dedi ki...

Çok gurur verici bravo

Hilmi Takaz

cahide dedi ki...

Çok teşekkür ederim ağabicim. Beğenilmekte gurur verici.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...