20 Haziran 2012 Çarşamba

yaş pasta

Kızımın yaptığı babalar günü pastasını sizinle paylaşmak istedik...

Babalar günü  pastası



Malzemeler:
1 paket sade pastaban
2 paket kremşanti
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 ad. muzlu süt (keki ıslatmak için)
muz, çilek , kivi veya arzu ettiğiniz meyveler

Yapılışı:
  • 1 yk nişasta,1 yk un ve  yarım bardak şeker 2 su bardağı sütle iyice karıştırılır ve pişirilir. Ocaktan alınır arada karıştırarak soğutulur.
  • 2 paket kremşanti 1 bardak soğuk süt ilave edilerek mikserle çırpılarak kabartılır. Sertleşmesi için buzluğa koyulur.( 10 dakika kadar)
  • Kremşanti den 1 su bardağı kadar kenar süslemeleri için ayırıyoruz.
  • İyice soğuyan muhallebi ve kremşantiyi bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Kekin birinci katını muzlu sütle çok az ıslatıyoruz ve kremanın yarısını döküyoruz.

  • Doğradığımız meyveleri karışık olarak kremanın üzerine koyuyoruz.
  • Kekin ikinci katını da sütle ıslatarak meyvelerin üzerine kapatıyoruz.
  • Kalan kremayı da üzerine doküp buzdolabında  10 dk.bekletiyoruz.Sıcak havalarda arada bu soğutmaları yapmak iyi oluyor.
  • Bu arada üzerini süsleyeceğimiz meyveleri hazırlayabiliriz.
  • Dolaptan çıkardığımız pastamızın önce krem şanti ile kenar süslemelerini yapıp daha sonra ortasını meyvelerle doldurabilirsiniz.
  • Meyvelerimizin kararmaması için 1 yk limon suyu 1 yk toz şeker ve 2 yk suyu  2 dk kaynatıp soğuttuktan sonra kaşık yardımıyla meyvelerin üzerine sürebiliriz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...