Babalar günü pastası
Malzemeler:
1 paket sade pastaban
2 paket kremşanti
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 ad. muzlu süt (keki ıslatmak için)
muz, çilek , kivi veya arzu ettiğiniz meyveler
Yapılışı:
- 1 yk nişasta,1 yk un ve yarım bardak şeker 2 su bardağı sütle iyice karıştırılır ve pişirilir. Ocaktan alınır arada karıştırarak soğutulur.
- 2 paket kremşanti 1 bardak soğuk süt ilave edilerek mikserle çırpılarak kabartılır. Sertleşmesi için buzluğa koyulur.( 10 dakika kadar)
- Kremşanti den 1 su bardağı kadar kenar süslemeleri için ayırıyoruz.
- İyice soğuyan muhallebi ve kremşantiyi bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Kekin birinci katını muzlu sütle çok az ıslatıyoruz ve kremanın yarısını döküyoruz.
- Doğradığımız meyveleri karışık olarak kremanın üzerine koyuyoruz.
- Kekin ikinci katını da sütle ıslatarak meyvelerin üzerine kapatıyoruz.
- Kalan kremayı da üzerine doküp buzdolabında 10 dk.bekletiyoruz.Sıcak havalarda arada bu soğutmaları yapmak iyi oluyor.
- Bu arada üzerini süsleyeceğimiz meyveleri hazırlayabiliriz.
- Dolaptan çıkardığımız pastamızın önce krem şanti ile kenar süslemelerini yapıp daha sonra ortasını meyvelerle doldurabilirsiniz.
- Meyvelerimizin kararmaması için 1 yk limon suyu 1 yk toz şeker ve 2 yk suyu 2 dk kaynatıp soğuttuktan sonra kaşık yardımıyla meyvelerin üzerine sürebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder