4 Nisan 2012 Çarşamba

Ankara tava

Yiyenler bilir .Ankara tava çok lezzetli bir yemektir.Bugün  bu tarifi sizinle paylaşmak istedim.
Ben tavuk incikle yapıyorum kuzu inciklede yapabilirsiniz.

Ankara Tava

Malzemeler:(4 kişilik)

8 ad tavuk incik
3 su bardağı pirinç
8-10 ad tatlı sivri biber
2 ad havuç
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
sıvı yağ , tereyağ
tuz ,karabiber

Yapılışı:Pirinçlere yarım tatlı kaşığı tuz döküp sıcak su ile ıslatıyoruz.(en az yarım saat bekletiliyor)
Yıkadığımız tavukları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su  1 tatlı kaşığı salça ,tuz ve halka halka doğradığımız havuçlarıda  ilave edip pişirmek üzere ocağa koyuyoruz.
Tavuklar pişip pirincimiz hazır olduğunda ;
Ayrı bir tencereye 5-6  kaşık sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz ; soğanlar şeffaflaşmaya başladığında  yıkadığımız pirinçleri ilave edip bu kez pirinçleri kavuruyoruz  pirinçlerde şeffaflaşmaya başladığında 1 yk tereyağ , tuz , 1 çay kaşığı karabiber , tavuk ve 4 su bardağı tavuk suyunu
 ilave edip  sivri biberleride en üste dizerek tencerenin kapağını kapatıyoruz.Önce tam bir süre sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Geniş bir kaba boşaltıp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...