3 Nisan 2012 Salı

irmik helvası

Güzel yapılmış bir irmik helvasına kim hayır diyebilirki ... :))
Ankarada bir kebapçının ikram ettiği irmik helvasının tadını tutturmak için epeyi uğraştım. Ve sonunda o lezzeti yakaladığımı düşündüğüm tarifi sizlerle paylaşmak istedim.Umarım sizde beğenirsiniz.

İRMİK HELVASI

Malzemeler:
1,5 su bardaği irmik (300 gr)
100 gr margarin veya tereyağ
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı labne
1 pk vanilya
arzuya göre fıstık ,ceviz veya badem (kabuğu soyulmuş) kullanılabilir.

Yapılışı:
Tencereye irmiği ve  yağı koyup orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Sürekli karıştırarak irmikler altın sarısı bir renk alana kadar kavuruyoruz. Bu sırada 2,5 bardak şeker ve 1 bardak suyu ayrı bir tencerede kaynatıyoruz.
İrmikler sarardığında cevizi içine döküp birkaçkez karıştırıp cevizleride kavuruyoruz.(eğer badem veya fıstık kullanıcaksanız  2 yemek kaşığı yağda pembeleştirip öyle ilave edin) Kavurma işlemi  bittiğinde önce şekerli suyu tencereye döküp helvamızı karıştırıyoruz (Sıçrayabilir yanmayın)Ardından sütü ve labne yi ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Helva suyunu çekince ocaktan alıyor vanilya döküp karıştırıyor  kapağını kapatarak 10 dk demlenmeye bırakıyoruz.     
  AFİYET OLSUN















Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...