24 Nisan 2012 Salı

somon börek

Çok lezzetli ve çok şık bir balık ikram etmek istiyorsanız bu tarifi denemelisiniz.
Somonun lezzeti  hamurun lezzetiyle birleşip harika bir hal alıyor.

Somon Börek

Malzemeler (2 kişilik)
1 adet karadeniz somon
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

biberiye
tuz
kırmızı toz  biber(tatlı)
karabiber
Hamur malzemeleri,
1 paket margarin
1 yumurta
un ,tuz

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarini çırpılmış yumurta ve un ile ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz..İki parçaya ayırıp bir kenarda dinlendiriyoruz.
Balığı fileto  olarak iki parçaya ayırıp kılçıklarını temizliyoruz.
Sarımsağı dövüp tüm baharatları ve yağı karıştırıyoruz.
Hamuru 2-3 mm inceliğinde açıp balığı ortasına koyuyoruz , sosu fırça ile balığın tüm yüzeyine sürüyoruz ve şekildeki gibi dilimlediğimiz hamuru örgü yaparak kapatıyoruz.Diğer parçayıda aynı şekilde hazırlayıp 180  derece fırında hamur kızarana kadar pişiriyoruz.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...