1 Haziran 2014 Pazar

Ayçiçeği börek

Hem göze hitap etsin hemde mideye diyorsanız doğru yerdesiniz.
Sevdiklerinize mis gibi kokan bir çiçek ikram etmek sizi de onları da çok mutlu edecek.


Malzemeler:
Hamuru için:

  • 125 gr tereyağ
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • tuz
İç malzemeleri:

  • 150 gr beyaz peynir
  • 100 gr lor peynir
  • 3-4 adet orta boy patates
  • maydanoz
  • dereotu
  • kara biber,kırmızı biber,tuz
  • 2 yumurta akı
Çiçeğin ortasına dökmek için ay çekirdeği veya susam,çörekotu.
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı



Yapılışı:

  • Öncelikle patatesleri haşlamak için ocağa koyuyoruz.
  • Hamuru yapmak için Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ,yoğurt ,sirke ve yumurta sarısını ilave ediyoruz.Malzemeleri iyice çırpıyoruz.Tuz ,kabartma tozu ve unu ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurmalıyız.Yoğurma işlemi bittiğinde hamurun üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirelim.
  • İç harcını hazırlamak için haşlanan patatesleri ve peynirleri çatalla ezelim.Dereotu ,maydanoz ,2 yumurta akı ve baharatlarını koyup iyice karıştıralım.Peyniriniz tuzlu ise tuz atmayabilirsiniz.
  • Hamuru 1-2 dakika daha yoğurup üste örteceğimiz çok az büyük olacak şekilde iki parçaya ayıralım.
  • Yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla yarım santimetre kalınlığında açalım.
  • Hazırladığımız iç harcını şekildeki gibi koyalım,
  • Diğer hamuru da açıp üzerine örtelim.
  • Kenarları çatal ile bastırıp yapıştıralım.Kenarların düzgün olması için bıçakla veya ruletle kesebiliriz.
  • Tam ortasına kase koyalım.
  • İki parmak genişliğinde dilimlere ayıralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Ortasına ay çekirdeğini dökelim.
  • Bıçak yardımıyla kestiğimiz dilimleri çevirelim.
  • Böreğimiz fırına girmeye hazır.
  • Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET ŞEKER OLSUN 
KİLO OLMASIN.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...