7 Şubat 2013 Perşembe

kısır


Seveni çok olan şanslı salatalarımızdan  kısır , sabırla yoğrulur malzemeden kaçılmazsa tadına doyum olmaz. Bizim aklımıza kısır geldiğinde bolca yapar doyasıya yeriz.
Yıllar önce arkadaşım , annem kısıra su koymaz domatesle yoğurur derdi .Bende artık öyle yapıyorum.Çok lezzetli oluyor. :) Denerseniz pişman olmayacağınız tarifim tam ölçüleriyle ...


Malzemeler:6 Kişilik
3 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı domates sosu (yoksa 2 su bardağı rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı salça)
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
3 çay bardağı zeytinyağ
1 kuru soğan
tuz,karabiber,pul biber,kimyon,yeni bahar, nane, reyhan
1 limon
4-5 dal taze soğan
2 dal taze sarımsak veya 2 diş kuru sarımsak
3-4 sivri biber
maydanoz,taze nane
1-2 domates


Yapılışı: 
  1. Bulguru geniş bir tepsiye alıp üzerine domates sosu  ,biber salçası ve nar ekşisini  koyup yoğuruyoruz.
  2. Yorulduğumuzda bırakıp yeşillikleri yıkayalım.Daha sonra yemeklik doğradığımız kuru soğanı, baharatları ,limon suyunu ve nar ekşisini döküp tekrar yoğurmaya devam edelim.Taze sarımsağınız yoksa kuru sarımsağı bu aşamada içine rendeleyebilirsiniz.
  3. Baharatların miktarını  damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Ben herbirinden 1 çay kaşığı dolusu  koydum. (Unutmayın ki lezzetinde baharatların ve yağın çok büyük rolü vardır.)Kuru reyhan ve kuru nane yerine tazelerini de kullanabilirsiniz.
  4. Bir kez daha yoğurmaya ara verin ve yeşillikleri doğrayın.Elinizden geldiğince ince doğramaya çalışın.
  5. Tekrar yoğurmaya başlamadan önce zeytinyağını da ilave edin ve iyice yoğurun. Bir parça yiyerek baharatlarına ve bulgurun yumuşaklığına bakın .Olmuşsa yeşilliğini de ilave edip karıştırın.
Kısırınız servise hazır .
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...