Ekşi ve tatlının mükemmel uyumu.....
- 1,5 paket kepekli bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Ara malzemeleri:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kutu white veya labne peynir (300 gr)
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket vanilya
Sos malzemeleri:
- 1 kase vişne
- 1,5 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
- Bisküvileri rondoda parçalatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim.İyice karıştıralım.
- Kelepçeli kalıba döküp kaşıkla bastırarak sıkıştıralım.
- Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpıyor ardından süzme yoğurt,labne,un ve vanilyayı da ilave edip karışana kadar çırpıyoruz.
- Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküyoruz.160 derecede 35-40 dak.pişiriyoruz.
- Sos malzemelerini karıştırıp kaynatalım.(kısık ateşte 5 dk kaynasın)
- Sos soğuduğunda cheese cake in üzerine döküp buzdolabına koyalım.
- Soğuk servis yapalım.
AFİYET OLSUN
- Eğer taze vişne kullanacaksanız 1,5 su bardağı suya çekirdeklerini çıkardığınız bir kase vişneyi ve 4 -5 yemek kaşığı şekeri koyup kaynatın. 1 Yemek kaşığı nişastayı biraz suyla açıp ilave edin ve kaynatmaya devam edin.Altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder