27 Ağustos 2012 Pazartesi

vişneli cheese cake

Ekşi ve tatlının mükemmel uyumu.....





Vişneleri mevsiminde konserve yapmıştım.(1 kilo vişnenin  çekirdeklerini  çıkarıp 2 su bardağı şeker ve iki su bardağı su ile kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatırsak bozulmadan saklayabiliriz.)

Taban malzemeleri:
  • 1,5 paket kepekli bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Ara malzemeleri:
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kutu white veya labne peynir (300 gr)
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya

Sos malzemeleri:

  • 1 kase vişne
  • 1,5 su bardağı vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
  • Bisküvileri rondoda parçalatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim.İyice karıştıralım.
  • Kelepçeli kalıba döküp kaşıkla bastırarak sıkıştıralım.
  • Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpıyor ardından süzme yoğurt,labne,un ve vanilyayı da ilave edip karışana kadar çırpıyoruz.
  • Bu karışımı  bisküvilerin üzerine döküyoruz.160 derecede 35-40 dak.pişiriyoruz.
  • Sos malzemelerini karıştırıp kaynatalım.(kısık ateşte 5 dk kaynasın)
  • Sos soğuduğunda cheese cake in  üzerine döküp buzdolabına koyalım.
  • Soğuk servis yapalım.

AFİYET OLSUN
  • Eğer taze vişne kullanacaksanız 1,5 su bardağı suya çekirdeklerini çıkardığınız bir kase  vişneyi ve  4 -5 yemek kaşığı şekeri koyup kaynatın. 1 Yemek kaşığı nişastayı biraz suyla açıp ilave edin ve kaynatmaya devam edin.Altını kapatıp soğumaya bırakın.






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...