Hem göze hem damağa hitap ediyor.Bence patlıcan sevenler denemeli.
Malzemeler:
- 4 orta boy patlıcan
- 400 gr kıyma
- 1 ad.kuru soğan ( orta boydan daha küçük)
- 1-2 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
- karabiber , kırmızı biber ,pul biber, bir tutam kuru reyhan, tuz
- 4 kavata biber (sivri biber de olabilir)
Yapılışı:
- Patlıcan ve biberleri közlüyoruz. (Fırında veya ocağın üzerinde)
- Kabuklarını soyup patlıcanları tuzlayalım. Bir kenarda beklesinler.
- Köfteyi yapmak için soğanı rendeleyelim ,kıyma ,ekmek içi dövülmüş sarımsak ve tüm baharatları da ilave ederek iyice yoğuralım.
- 2 yemek kaşığı kadar su ilave edebiliriz.
- Köftemizi iyice yoğurmalıyız ki pişerken patlamasın.
- Köfteyi dört parçaya ayıralım.
- Kesme tahtasına strech folyo serelim.
- Köftenin bir parçasını folyonun üzerinde elimizle açalım.Patlıcanı ortasına koyalım ve folyo yardımıyla saralım.
- Birleşme yerini bastırarak iyice kapatalım.Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayıp.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerlerini de hafifçe yağlayıp.200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirelim.
- Dilerseniz fırından çıkarınca üzerine kaşar rendesi dökebilirsiniz.(Köftenin sıcaklığı hemen eritiyor)
- Adıyaman patlıcanlı köfteniz servise hazır.
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder