27 Ağustos 2012 Pazartesi

adıyaman patlıcan köftesi

Patlıcan yemeklerinin her çeşidi çok lezzetli olur. Bu da onlardan biri.
Hem göze hem damağa hitap ediyor.Bence patlıcan sevenler denemeli.



Malzemeler:

  • 4 orta boy patlıcan
  • 400 gr kıyma
  • 1 ad.kuru soğan ( orta boydan daha küçük)
  • 1-2 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • karabiber , kırmızı biber ,pul biber, bir tutam kuru reyhan, tuz
  • 4 kavata biber (sivri biber de olabilir)

Yapılışı:

  • Patlıcan ve biberleri közlüyoruz. (Fırında veya ocağın üzerinde)
  • Kabuklarını soyup patlıcanları tuzlayalım. Bir kenarda beklesinler.
  • Köfteyi yapmak için soğanı rendeleyelim  ,kıyma  ,ekmek içi dövülmüş sarımsak ve tüm baharatları da ilave ederek iyice yoğuralım.   
  • 2 yemek kaşığı kadar su ilave edebiliriz.
  • Köftemizi iyice  yoğurmalıyız ki pişerken patlamasın.
  • Köfteyi dört parçaya ayıralım.
  • Kesme tahtasına strech folyo serelim.
  • Köftenin bir parçasını  folyonun üzerinde elimizle açalım.Patlıcanı ortasına koyalım  ve folyo yardımıyla saralım.
  • Birleşme yerini bastırarak iyice kapatalım.Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayıp.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Üzerlerini de hafifçe yağlayıp.200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirelim.
  • Dilerseniz fırından çıkarınca üzerine  kaşar rendesi dökebilirsiniz.(Köftenin sıcaklığı hemen eritiyor)
  • Adıyaman patlıcanlı köfteniz servise hazır.
AFİYETOLSUN


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...