Bugün tarifime kek yapmanın püf noktaları ile başlamak istiyorum.
Bazılarımız için kek yapmak ne kadar kolaysa , bazılarımız içinse bir okadar zordur. İyi bir sonuç elde edememek tedirginliği vardır.
☺ Ben kek yaparken nelere dikkat ederim.☺
- Öncelikle yumurta ve sütün oda sıcaklığında olması gerekiyor.
- Yumurtalar iyice çırpılıp şeker daha sonra ilave edilmelidir.Hatta yumurtanın akı ayrı çırpılıp sonradan ilave edilebilir.
- Şeker iyice eriyene kadar çırpılmalıdır. Bazen şekerler çok iri taneli oluyor ve erimiyor.Bu durumda şekeri önce rondo da biraz inceltip öyle koymalıyız.
- Sıvı malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra , un , kabartma tozu ve vanilya ilave edilmeli ve en düşük devirde çırpılmalıdır.
- Kekin kıvamı da çok önemlidir ne çok cıvık nede katı olmamalıdır.
- Son olarak kalıbımızı margarinle iyice yağlamalı ve un serpmeliyiz. Böylece kalıptan daha kolay çıkacaktır.
- Pişirme sırasında ise fırını önceden ısıtmalıyız. Kek kabarıp kızarana kadar kapağını açmamalıyız.
- Ben keklerimi 150 derecede 1 saatte pişiriyorum.
Dilerim sevdiklerinize güzel kekler yaparsınız.
Elmalı ve fındıklı kek
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 bardak un
- Kabartma tozu , vanilya
- 1 su bardağı küp küp doğranmış elma
- 1 çay bardağı kıyılmış fındık.
Yumurtaları 1-2 dakika mikserle çırpın.
Şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Yağını ve sütünü de ilave edin.1-2 dakika daha çırpın.
Un , kabartma tozu ve vanilya ilave edip düşük devirde karıştırmaya devam edin.
Elma ve fındıkları ilave edip spatula ile karıştırın ve yağlanmış unlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder