8 Temmuz 2012 Pazar

Elmalı ve fındıklı kek


Bugün tarifime kek yapmanın püf noktaları ile başlamak istiyorum.
Bazılarımız için kek yapmak ne kadar kolaysa  , bazılarımız içinse bir okadar zordur. İyi bir sonuç elde edememek tedirginliği vardır.  
 Ben kek yaparken  nelere dikkat ederim.

  • Öncelikle yumurta ve sütün oda sıcaklığında olması gerekiyor.
  • Yumurtalar iyice çırpılıp şeker daha sonra ilave edilmelidir.Hatta yumurtanın akı ayrı çırpılıp sonradan ilave edilebilir.
  • Şeker iyice eriyene kadar çırpılmalıdır. Bazen şekerler çok iri taneli oluyor ve erimiyor.Bu durumda şekeri önce rondo da  biraz inceltip öyle koymalıyız.   
  • Sıvı malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra  , un , kabartma tozu ve vanilya ilave edilmeli ve en düşük devirde çırpılmalıdır.  
  • Kekin kıvamı da çok önemlidir ne çok cıvık nede katı  olmamalıdır. 
  • Son olarak kalıbımızı margarinle iyice yağlamalı ve un serpmeliyiz. Böylece kalıptan daha kolay çıkacaktır.
  • Pişirme sırasında ise fırını önceden ısıtmalıyız. Kek kabarıp kızarana kadar kapağını açmamalıyız. 
  • Ben keklerimi 150 derecede  1 saatte  pişiriyorum.

Dilerim sevdiklerinize güzel kekler yaparsınız.      

Elmalı ve fındıklı kek



Malzemeler:

  1. 3 yumurta
  2. 2 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. 1 su bardağı süt
  5. 3 bardak un 
  6. Kabartma tozu , vanilya
  7. 1 su bardağı küp küp doğranmış elma 
  8. 1 çay bardağı kıyılmış fındık.
Yapılışı:
Yumurtaları 1-2 dakika mikserle çırpın.
Şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Yağını ve sütünü de ilave edin.1-2 dakika daha çırpın.
Un , kabartma tozu ve vanilya ilave edip düşük devirde karıştırmaya devam edin.
Elma ve fındıkları ilave edip spatula ile karıştırın ve yağlanmış unlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında  1 saat pişirin.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...