29 Mayıs 2012 Salı

un helvası



Güzel bir un helvası yapmak istiyorsanız öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor.Acele etmeden sabırla kavurma işlemini tamamladığınızda bu işi başarmış olursunuz. Sonrasında aldığınız övgüler yorgunluğunuzuda alıp götürüyor...Hadi kolay gelsin...

Tahinli Un Helvası


Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tahin
  • Arzuya göre fındık , ceviz ,fıstık vb.
Yapılışı :Unu ve yağı kavurmaya uygun bir tencereye alıp kısık ateşte en az bir saat  karıştırarak kavuruyoruz. Ayrı bir kapta şeker ve suyu , şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.  Kavurduğumuz un  karamel rengi aldığında  önce bir bardak tahini daha sonra  şekerli suyu döküp karıştırıyoruz. Bu arada ocağı daha harlı açıyoruz. Helvamız suyunu çektiğinde 2 yemek kaşığı toz şeker serpip kapağını ve ocağı kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 dakika sonra kapağını açıp tekrar karıştırıyoruz. Kaşıkla veya kalıpla şekil veriyoruz. Helvamız servise hazır Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...