9 Mayıs 2012 Çarşamba

cheesecake

Çilekli  cheesecake ki ilk deneyimimde mükemmel bir lezzet yakaladım. Ailece bu lezzete bayıldık .Bu güne kadar denememiş olduğumdan büyük pişmanlık duydum. Dilediğiniz meyve ile deneyebilirsiniz. Hafif oluşundan dolayı özellikle sıcak yaz günlerinde benim tercihim olucak.

Cheesecake

Taban malzemeleri:
1,5 paket kepekli bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağ
Ara malzemeleri:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 kutu labne (300 gr)
3 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
Üst malzemeleri:
1 su bardağı çilek reçeli veya püresi (ben reçelim kalmadığı için hazır çilek sosu ve çilek kullandım)
150-200 gr çilek
1 pk çilek sosu
3 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:Bisküvileri robota koyup parçalatıyoruz ,1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Tereyağ karıştırdığımız bisküvileri kelepçeli kalıba boşaltıyor ve bastırarark sıkıştırıyoruz.Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpıyor ardından süzme yoğurt,labne,un ve vanilyayı da ilave edip karışana kadar çırpıyoruz. Bu karışımı  bisküvilerin üzerine döküyoruz.160 derecede 35-40 dak.pişiriyoruz.
Üst sosu için 1,5 çay bardağı suyun içine çilekleri halka halka doğrayıp 3 yemek kaşığı şekerle çilekler  yumuşayana kadar 1-2 dk. pişiriyoruz .Hazır çilek sosumuzu da 1 çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı nişasta ile karıştırıp çileklerin üzerine döküyoruz.Kaynamaya başladığında altını kapatıyoruz.Ilınınca cheesecake in üzerine döküyoruz. Buz dolabında soğuduğunda servise hazır oluyor.
TARİF VE MALZEMELER UZUN GÖZÜKSE DE ÇOK PRATİK VE KISA SÜREDE YAPILIYOR.

  
                  AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...