30 Nisan 2012 Pazartesi

siyah pirinç pilavı

Eşim iş seyahati için gittiği yerlerden o şehre özgü yiyeceklerden mutlaka bizede getirir.Ordu dan genelde fındık getirirdi ama bu sefer siyah pirinç getirdi. Adı siyah fakat rengi mor..
Ülkemizde ilk defa üretimi yapılmış.
Paketin üzerindeki bilgileri sizinlede paylaşmak istedim.
*Şeker hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir pirinç diğer adı (diyabet pirinci)
*Kalbi koruyucu etkisi yanında vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayan
güçlü antioksidan özelliğine sahip.

Siyah Pirinç Pilavı

        
Malzemeler:
2 su bardağı siyah pirinç
Sıvıyağ, tereyağ , tuz

Yapılışı:
Pirinçler ayıklanır.Çok hafif şekilde ılık suda 1 defa yıkanır.Tencereye yağ koyulur ve pirinçler 2-3  dakika kavrulur . 2 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edilir. .Kaynamaya başladığında altı kısılarak suyunun çekmesi beklenir.Suyunu çektiğinde altını kapatın 10 dk sonra servise hazırdır.
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...