2 Mart 2012 Cuma

İsveç köfte


İSVEÇ KÖFTE

Malzemeler:

600 gr az yağlı kıyma
1 büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
1,5 su bardağı tuzsuz lor
yarım çay bardağı süt
5 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1 çay kaşığı muskat
bir tutam biberiye

Sos malzemeleri:
100 gr krema
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
2 bardak et suyu

Yapılışı
Kuru soğan ve sarımsakları robotta parçalayın , lorun içine  sütü ilave edin ve çatalla iyice  ezin gerekirse birmiktar daha süt ilave edin .Kıymaya ekmek içi ve diğer malzeleri ilave edip yoğurun.Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp 1 saat dinlendirin.
Teflon tavanıza 5-6 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup sallayarak hertarafı pişene kadar kızartın.
Sosu için tavanızdaki köfte kırıntılarını alın ve kalan yağda 3 yemek kaşığı unu kavurun sirke ve et suyunu ilave edip pişirin.Son olarak 100 gr  hazır krema ilave edin.Sosun ince bir kıvamı olması gerekiyor  gerekirse su ilave edip inceltin.(Boza kıvamında )

Sosu ister köftelerin üzerine istersenizde yanında servis edin ama mutlaka patates kızartmanızda olsun muhteşem oluyor.


Afiyet olsun.

İsveç köfteyi denemek eşimin fikriydi ,bukadar güzel bir lezzetle karşılaşacağımı ummuyordum.Gerçekten denemeye değer .Özellikle sosu.....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...