23 Mayıs 2015 Cumartesi

Kakaolu Fındık kremalı çörek


Marka vermeyim derken çöreğin ismi uzadıkça uzadı.Aslında laf aramızda Torku kullandım.Bütün ürünlerini çok beğeniyorum.Siz istediğiniz markayı kullanabilirsiniz.Kahvaltıda süper oluyor. 
Hafta sonu herkes evdeyken deneyin.
Kapış kapış yenecek tadı damakta kalacak.
Övgüler yağacak.Benden söylemesi.
İkna oldunuz mu? E hadi o zaman tarife geçelim.


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • un

Yapılışı:Süt,un ve maya hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır ve iyice karıştırılır.Süt ısıtılarak ilave edilir. (Kaynatmıyoruz)
Maya dökülür.Un azar azar ilave edilerek yoğurmaya başlanır.Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Üstü kapatılarak 15 dakika kadar dinlendirilir.
Hamuru dört eşit parçaya ayırın.Yağlı kağıt üzerinde hafif un serperek açın.(Yağlı kağıttan tepsiye aktarmak daha kolay oluyor)
Tam yuvarlak olması için açtığınız hamuru tencere kapağı ile kesebilirsiniz.
Açtığınız hamuru tepsiye alın ve üzerine istediğiniz marka kakaolu fındık kreması sürün
Dört bezeyi de aynı şekilde açın ve üst üste koyun.
Aşağıda aşamalarıyla verilen fotoğraftaki gibi kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Sıcak sıcak yiyin.
AFİYET OLSUN 


             

2 yorum:

Yemek Tarifleri dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş :)

cahide dedi ki...

Teşekkür ederim.:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...