Malzemeler:
- 125 gr tereyağ veya margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- mısır nişastası
- un
- İstediğiniz bir marmelat
- Oda sıcaklığındaki yağ yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- 1 çay bardağı un , 1 çay bardağı nişasta kabartma tozu ve vanilya ilave ederek karıştırıyoruz.
- Bundan sonra sırasıyla bir un bir nişasta ilave ederek elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıyoruz.(Ben yağlı kağıt üzerinde açtım kaldırması daha kolay oluyor.)
- Kalp kalıplarla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Kestiğimiz kalplerin yarısının ortasını bir boy küçük kalıpla kesip çıkarıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızartmadan pişiriyoruz.
İyice soğuduğunda arasına marmelat sürüp yapıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder