22 Mart 2015 Pazar

Reçel dolgulu kalp kurabiye




Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • mısır nişastası 
  • un
  • İstediğiniz bir marmelat
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yağ yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. 
  • 1 çay bardağı un , 1 çay bardağı nişasta kabartma tozu ve vanilya ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Bundan sonra sırasıyla bir un bir nişasta ilave ederek elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıyoruz.(Ben yağlı kağıt üzerinde açtım kaldırması daha kolay oluyor.)
  • Kalp kalıplarla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Kestiğimiz kalplerin yarısının ortasını bir boy küçük kalıpla kesip çıkarıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızartmadan pişiriyoruz.

İyice soğuduğunda arasına marmelat sürüp yapıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...