28 Kasım 2013 Perşembe

Papatya tatlı


Şık bir bayram tatlısı olmaya aday.Şerbetli ama hafif bir tatlı.

Malzemeler:
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı hamura akı bir tabağa koyulacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un ( azar azar dökülmeli )
Ortasına koymak için Fındık ,fıstık veya ceviz.
Şerbet:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı: 
  1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatıyoruz.Kaynamaya başladığında limon suyunu döküp altını kısıyor ve 5 dk.daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  2. Hamuru için malzemelerden  önce sıvı olanlar karıştırılacak daha sonra un .kabartma tozu ve vanilya katılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilecek.
  3. Hamuru merdane yardımıyla yarım santimetre inceliğinde açıp.Kalıp yardımıyla kesiyoruz.Yarısı delikli yarısı deliksiz hamurlarımızı  yumurta akı sürüp yapıştırıyoruz.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip Önceden ısıtılmış 100 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkarınca 1-2 dakika bekletip soğuk şerbetin içine atıyoruz.Şerbetten aldığımız tatlıları tepsiye dizip  ortasını dilediğimiz  şekilde dolduruyoruz.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...