7 Haziran 2013 Cuma

Aya çorbası

Bu nefis çorba Malatya'nın yöresel yemeklerinden biri. 
Tarifini oğlumun öğretmeninden aldım , denedim  çok beğendim.Herkese tavsiye ediyorum .
Çok lezzetli ve doyurucu.
Tarif için teşekkürler Elif öğretmenim :))


Malzemeler:

  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 kase haşlanmış nohut ( kabukları ayıklanmış)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yk tereyağ
  • 4 yk kare çorbalık hamur
  • 1 yk ince bulgur
  • 1,5 lt su
  • üzeri için 1 yk tereyağ .karabiber
Yapılışı:

  • Çorbamıza bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutların kabuklarını soyarak başlıyoruz.( Nohudu biraz fazla haşlayıp çorbalara ve yemeklere koymak için buzlukta saklayabilirsiniz)
  • Köfteleri yapmak için kıymayı bir kaba alıp 1 yk ince bulgur , tuz ve karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Nohuttan az iri köfteler yapıp yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak hafif kızartıyoruz.
  • Çorbalık kare hamurları ayrı bir kapta pişiriyoruz.
  • 2 yk un ve 1 yk tereyağını hafif sarı kavuruyoruz.
  • Çorbayı pişireceğimiz tencerede yoğurt ,yumurta ve kavurduğumuz unu iyice karıştırıp suyunu ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.(Kıvamı koyu ise kaynar su ilave edebilirsiniz.)
  • Yeterince tuz atıyoruz.
  • Kaynamaya başladığında önce nohutları ilave ediyoruz  2-3 dk sonra haşladığımız hamuru ilave ediyoruz bir süre  sonrada  köfteleri ilave edip ocaktan alıyoruz.
  • Üzerine eritip karabiber koyduğumuz tereyağını döküyoruz.
  • Çok bekletmeden servis ediyoruz.

Bu satırları yazarken sanki kokusu burnumda tüttü.En kısa zamanda tekrar yapıcam.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...