17 Şubat 2013 Pazar

Tarçınlı Kurabiye

Biz bu kurabiyeye Belma'nın kurabiyesi derdik.Kızımın okul arkadaşının annesi bu kurabiyeyi çok güzel yapardı.Artık görüşemiyoruz.Kulakların çınlasın Belma'cım .Seninki kadar olmasada bende fena yapmıyorum.
Mantar kurabiye hamurunun aynısını hazırlıyoruz.

Malzemeler:
250 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
kabartma tozu
vanilya
un (2,5 su bardağı )
Dışını kaplamak için:
(1 yemek kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri)
Yapılışı:
  • Yağ ,yumurta ve pudra şekerini çatalla veya mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz. 
  • Nişasta, vanilya ve kabartma tozu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca  sıcakken tarçın ve pudra şekerini karıştırdığımız kabın içine alıp dışını kaplıyoruz.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...