24 Şubat 2013 Pazar

Patlıcan kebabı

Patlıcan kebabı lezzetli doğu yemeklerinden sadece bir tanesi.Esasında mangalda yada odun fırınında pişenin tadına doyum olmaz ama biz büyük şehirlerde bu imkanlara sahip olmadığımızdan mutfağımızdaki fırınlarda da  güzel lezzetler yakalayabiliyoruz.
Hazırlaması fazla uzun sürmeyen lezzetli bir yemek yapmak istiyorsanız bence denemelisiniz.


Malzemeler: 
4  adet patlıcan
700 gr. orta yağlı kıyma
2-3 adet domates
5-6 sivri biber
sarımsak (4-5 diş veya arzu ettiğiniz kadar)
6-7 adet arpacık soğan
tane karabiber,kırmızı toz biber , tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı  biber salçası
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
  • Kıyma , tuz ve kırmızı biberle yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.
  • Patlıcanların başı ve ucu alınır orta kısımları 3-4 cm eninde doğranır.
  • Bir köfte bir patlıcan olarak tepsiye dizilir.
  • Tepside boş kalan kısımlara soğan ,biber ,domates ve sarımsaklar koyulur.Yer varsa patlıcanın baş ve ucundan kestiğiniz kısımlarını da koyabilirsiniz.
  • Bir su bardağı su ,salçalar , sıvı yağ , tuz ve tane karabiber bir kapta  karıştırıp üzerine dökülür.
  • Tepsinin üzerine aleminyum folyo kapatılarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. Folyo açılır pişirilmeye devam edilir.Patlıcanlar piştiğinde fırından alınır.
  • 10 dakika kadar dinlendirilip servis yapılır.
  • Yanına ayran yapar birde lavaş alırsanız harika olur.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...