30 Haziran 2012 Cumartesi

sütlaç


 Fırında Damla Sakızlı Sütlaç




Malzemeler: (8 kişilik)
1 su bardağından 1 parmak eksik  pirinç
3 su bardağı su
2 litre süt
2 su bardağı şeker
1 parça damla sakızı

Yapılışı:

  • Pirinçler ayıklanıp yıkanır ve 3 bardak su ile pişirilir.
  • Pirinçler suyu tamamen çektiğinde 2 litre süt  ilave edilir. 
  • Süt kaynamaya başladığında altı kısılarak 5 dakika kaynatılır .
  • Damla sakızı havanda dövülerek ilave edilir.
  • 2  su bardağı şeker ilave edilir.
  •  Kaynamakta olan sütlacı el blendırının parçalayıcısı ile 4-5 saniye  çırparsanız  nişasta koymanıza gerek kalmaz pirinçler kırılır ve sütlaç nişastalanır.
  • Sütlaç ısıya dayanıklı kaselere koyulur.
  • Üzeri hafif kabuk tutmaya başlayınca 1 çay kaşığı şeker serpilir ve fırına koyulur.
  • Fırın ızgara ayarına getirilir. Üzeri kızartılır.


AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...