26 Haziran 2012 Salı

Gözleme

Bu pazar kahvaltımızın sürprizi gözlemeydi. Uzun zamandır yapılmadığı için özlenmiş.Pişerken yayılan kokusundan hiç bahset miyim.....

El açması içli gözleme



Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
5 su bardağı un
tuz
tereyağ


İç malzemesi: Beyaz peynir , kaşar peyniri ve maydanoz kullandım istediğiniz iç malzeme ile hazırlayabilirsiniz.

Yapılışı: Ben  hamuru ekmek makinesinde  hazırladım . Elde yapacaksınız derin kabın içinde önce az su ile maya eritilir  sonra un ve tuz koyulur su azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.Üstü kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
Hamurumuz mayalandığında mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.Açacağımız  zemine bir tutam un serpilir. Merdane veya oklava ile hamuru açarken tekrar hamurun üzerine azar azar un serpin. Servis tabağından az küçük açılır .İç malzemesi koyulur ve kapatılır.Kenarlarını parmaklarınızla bastırın ki pişerken açılmasın.Teflon tavada arkalı önlü pişirilir.Tavadan alınca her iki yüzünü de tereyağ ile yağlanır.




AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...