Tuzlu kurabiye yapmak pek aklıma gelmez.Ama çayın yanına çok yakışan bu kurabiyeler aklıma düştüğünde hemen yaparım.Tuzlu kurabiye seviyorsanız bu mahlepli ,gevrek ,ağızda dağılan,pastane kurabiyelerine fark atacak lezzetteki kurabiyeleri denemelisiniz.
Malzemeler:
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
un
üzerine dökmek için susam,çörek otu,mavi haşhaş
Yapılışı:Yumurtanın sarısını kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırıyoruz.Yumurta akını ve un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırıyoruz.Unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde üzerini kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra istediğimiz şekilde şekillendirip yumurta sarısı sürüyoruz.Üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.Ben mavi haşhaş ta kullandım.Sade olan kurabiyelerin üzerine yumurta sürdükten sonra bıçakla çizikler attım.Kurabiyelere şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyor ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Yanında çay ve birde sohbete dost varsa kurabiyeler göründüğünden de lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder