Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
200 gr margarin
1 pk vanilya
Sade dondurma
Arzuya göre ceviz , fıstık vb.
Yapılışı:
- İrmik ve yağ tencereye alınır:
- Önce harlı daha sonra orta ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur.
- İrmiğin rengi dönmeye başladığında altını biraz daha kısalım ki yanmasın.
- Ben rengi hafif karamele dönünceye kadar kavuruyorum.
- Bu sırada 2 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı sütü bir kapta karıştırıp hazırlıyoruz.Dilerseniz vanilyayı da bu karışıma ilave edebilirsiniz.
2 bardak şeker ve 4 bardak süt |
- İrmiğimiz kavrulduğunda şeker ve süt karışımını ilave ediyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Ateşi birazdaha çoğaltıp irmiğin sütü çekmesini hızlandırıyoruz.
- 1-2 dakika sonra kontrol ediyoruz.İrmik sütü tamamen çektiyse ateşi kapatıyoruz ve tencerenin kapağını da kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Orta boy bir kasenin içini streç folyo ile sararsak helva kalıptan daha rahat çıkacaktır.
- Helvayı kaseye koyalım ve ortasını çukur yapalım.
- İçine dondurmayı koyup üstünü helva ile kapatalım .
- Ters çevirip dondurma erimeden servis yapalım.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder