21 Haziran 2012 Perşembe

dondurmalı irmik helvası



Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
200 gr margarin
1 pk vanilya
Sade dondurma
Arzuya göre ceviz , fıstık  vb.

Yapılışı:

  • İrmik ve yağ tencereye alınır:
  • Önce harlı daha sonra orta ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur.
  • İrmiğin rengi dönmeye başladığında altını biraz daha kısalım ki yanmasın.
  • Ben rengi hafif karamele dönünceye kadar kavuruyorum.
  • 2 bardak şeker ve 4 bardak süt
  • Bu sırada 2 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı sütü bir kapta karıştırıp hazırlıyoruz.Dilerseniz vanilyayı da  bu karışıma ilave edebilirsiniz.
  • İrmiğimiz kavrulduğunda şeker ve süt karışımını  ilave ediyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  • Ateşi birazdaha çoğaltıp irmiğin sütü çekmesini hızlandırıyoruz.
  • 1-2 dakika sonra kontrol ediyoruz.İrmik sütü tamamen çektiyse  ateşi kapatıyoruz ve  tencerenin  kapağını  da kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

  • Orta boy bir kasenin içini streç folyo ile sararsak helva kalıptan daha rahat çıkacaktır.
  • Helvayı kaseye koyalım ve ortasını çukur yapalım.
  • İçine dondurmayı koyup  üstünü helva ile kapatalım .
  • Ters çevirip dondurma erimeden servis yapalım.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...