Görüntüsü kadar tadı da güzel olan muhallebi dolgulu kek , hem hafif hem şık. Kekten ziyade pasta havasında bir tatlı.
Kek malzemeleri:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- un
- 2,5 fincan un
- 2,5 fincan şeker
- 70 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Kek yapmak için 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker köpürünceye kadar çırpılır.Sıvı yağ süt ve kakao ilave edip karıştırılır. Sıcak su ve ardından un,kabartma tozu ,vanilya ilave edilip çırpılır.İki su bardağına yakın un alıyor fakat siz azar azar dökerek kıvamına karar verin.Katı yağla yağlanmış dikdörtgen borcama veya o büyüklükte bir tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. İnce bir kek olduğundan çabuk pişecektir.15-20 dakika sonra kürdan batırarak kontrol edin.
- Kek pişerken muhallebisini hazırlayın.İsterseniz hazır puding te kullanabilirsiniz. Muhallebiyi yapmak için un ve tereyağ 1-2 dakika kavrulur. Şeker ve süt ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Kaynadıktan sonra ocaktan alınır vanilya ilave edilerek çırpılır.Kabuk tutmaması için arada bir çırpılır.
- Kek soğuduktan sonra sebze oyucu veya benzer bir malzeme ile oyuklar yapılır.Oyukların içi muhallebi ile doldurulur.(Krema sıkacağı veya tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.)
- Tatlı soğumaya bırakılır. Bir paket kremşanti bir bardak soğuk sütle çırpılır.Kek iyice soğuyana kadar kremşanti buzdolabında bekletilir.
- Kremşanti tatlının üzerine ince bir tabaka halinde yayılır.Buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
- Ben tatlının üzerini kakao ile süsledim siz arzu ettiğiniz başka bir malzemede kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Oyuklardan çıkardığım kekleri kurumayacak şekilde bir saklama kabıyla buzdolabında saklayıp birkaç gün sonra aynı muhallebi ile farklı bir tatlı yaptım.Dilerseniz puding ile de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder