Bence güzel helva yapmanın birinci kuralı kavurma işlemini sabırla yapmaktır.
Helva aceleyi sevmez.Sakin sakin ve ağır ateşte kavrulmak ister.
İşte o zaman lezzetine doyum olmaz...
Hazırsanız malzemelere geçelim.
Malzemeler:
- 250 gr.tereyağ veya margarin
- 2,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt (1 bardağı su olabilir)
- 2 su bardağı şeker
- yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu veya 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Süt ve şeker kaynatmadan bir tencerede karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.Damla sakızı macunu veya vanilya da içine ilave edilir.
- Ayrı bir tencerede tereyağ eritilir ve un ilave edilir.Orta ateşte sürekli karıştırarak ve tahta kaşığın arkasıyla ezerek kavurmaya başlanır.Un karamel rengi olduğunda ceviz ilave edilir 5 dakika daha kavrulur.
- Kavurma işlemi bittiğinde şekerli süt yavaş yavaş dökülür ve karıştırmaya devam edilir.Dikkat edin eliniz yanmasın.Tahta kaşığın arkasıyla ezerek karıştırmaya devam edin ve helva sütü tamamen çektiğinde tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın.10 dakika dinlendirdikten sonra şekil verip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder