13 Mart 2014 Perşembe

Limonlu cheesecake

Bir sürü blog gezdim ama hangisini yapacağıma karar veremedim diyorsanız.Tam da yerindesiniz.İşte size tam ölçüleriyle muhteşem bir  cheesecake. Bende ilk denememde çok tarif okudum ,çok zor karar verdim.Sonuç kusursuzdu çok beğenmiştik. Bloğumda da  vişneli  cheesecake ve çilekli  cheesecake olarak tarifler mevcut . Amaa bu tarifimi gittiğim bir  cheesecake kursundan aldığım tariflerden derledim.Benden söylemesi.


MALZEMELER:
İç malzemesi:
  • 600 gr labne
  • 200 gr süzme yoğurt (ekşi olmasın .Bulamadıysanız labne koyabilirsiniz)
  • 200 gr toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • 80 gr krema
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • vanilya
Taban malzemesi:
  • 1,5 paket  burçak bisküvi
  • 40 gr tereyağ
  • 1 yemek kaşığı süt
Sos malzemesi:
  • 2 adet limon
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 tutam tane safran (sarı renk için kullanacağız yoksa önemli değil)

YAPILIŞI:
  1. Öncelikle standart ölçüde bir kelepçeli kalıba ihtiyacımız var.Kalıbın tabanını dıştan aleminyum folyo ile saralım.
  2. Bisküvileri merdane ile veya rondoda  un haline getirelim.İçine erittiğimiz 40 gr tereyağını ve 1 kaşık sütü ilave edip karıştıralım.Karışımı kelepçeli kalıba dökelim.Tahta kaşığın arkasıyla veya bir parça aleminyum folyoyu karışımın üzerine koyup  elimizle bastırarak sıkıştıralım.Düz bir zemin elde edelim.
  3. İç malzemelerini hazırlarken kesinlikle mikser kullanmıyoruz.Çatal veya tel çırpıcı olabilir.
  4. Labne , süzme yoğurt ve şekeri bir kaseye koyalım ve karıştıralım.Kremayı ilave edip bir süre daha karıştıralım.Yumurtaları tek tek kırıp karışıma yedirelim.Ardından nişasta ,vanilya ve limon kabuğunu ilave edelim.Topaklanma varsa ezerek açalım.Ve hazırladığımız tabanın üzerine dökelim.
  5. Kalıbı içine su koyduğumuz tepsiye oturtalım.(su cheesecake  pişerken çatlamaması için koyuluyor). Önceden ısıtılmış 125 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.Fırına göre pişme süresi değişebilir üstü kızarmıyacak. Arada kontrol edin. Çıkaracağınız zaman sosun ortası hafif sallanıyor olmalı.Bu pişmemiş diye düşünmeyin.
  6. Fırından çıkarın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu arada sosunu hazırlayalım.
  7. Limonları sıkın ve bir bardağa koyun üzerini su ile tamamlayın.Yarım bardak suyu bir cezveye koyun ve içine bir tutam safran atıp kaynatın.Elde ettiğiniz sarı suyu süzgeçten geçirin.
  8. Küçük bir tencereye limonlu suyu ,safranlı suyu toz şekeri ve nişastayı koyup kaynatın.Ocaktan alıp arada  karıştırarak soğutun ve  cheesecakekin üzerine dökün.Ve buzdolabına kaldırın. Buz dolabında tercihen bir gün beklerse çok daha lezzetli  olacaktır.

AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...