MALZEMELER:
İç malzemesi:
- 600 gr labne
- 200 gr süzme yoğurt (ekşi olmasın .Bulamadıysanız labne koyabilirsiniz)
- 200 gr toz şeker
- 5 adet yumurta
- 80 gr krema
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- vanilya
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 40 gr tereyağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 adet limon
- yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 tutam tane safran (sarı renk için kullanacağız yoksa önemli değil)
YAPILIŞI:
- Öncelikle standart ölçüde bir kelepçeli kalıba ihtiyacımız var.Kalıbın tabanını dıştan aleminyum folyo ile saralım.
- Bisküvileri merdane ile veya rondoda un haline getirelim.İçine erittiğimiz 40 gr tereyağını ve 1 kaşık sütü ilave edip karıştıralım.Karışımı kelepçeli kalıba dökelim.Tahta kaşığın arkasıyla veya bir parça aleminyum folyoyu karışımın üzerine koyup elimizle bastırarak sıkıştıralım.Düz bir zemin elde edelim.
- İç malzemelerini hazırlarken kesinlikle mikser kullanmıyoruz.Çatal veya tel çırpıcı olabilir.
- Labne , süzme yoğurt ve şekeri bir kaseye koyalım ve karıştıralım.Kremayı ilave edip bir süre daha karıştıralım.Yumurtaları tek tek kırıp karışıma yedirelim.Ardından nişasta ,vanilya ve limon kabuğunu ilave edelim.Topaklanma varsa ezerek açalım.Ve hazırladığımız tabanın üzerine dökelim.
- Kalıbı içine su koyduğumuz tepsiye oturtalım.(su cheesecake pişerken çatlamaması için koyuluyor). Önceden ısıtılmış 125 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.Fırına göre pişme süresi değişebilir üstü kızarmıyacak. Arada kontrol edin. Çıkaracağınız zaman sosun ortası hafif sallanıyor olmalı.Bu pişmemiş diye düşünmeyin.
- Fırından çıkarın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu arada sosunu hazırlayalım.
- Limonları sıkın ve bir bardağa koyun üzerini su ile tamamlayın.Yarım bardak suyu bir cezveye koyun ve içine bir tutam safran atıp kaynatın.Elde ettiğiniz sarı suyu süzgeçten geçirin.
- Küçük bir tencereye limonlu suyu ,safranlı suyu toz şekeri ve nişastayı koyup kaynatın.Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun ve cheesecakekin üzerine dökün.Ve buzdolabına kaldırın. Buz dolabında tercihen bir gün beklerse çok daha lezzetli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder