30 Mart 2014 Pazar

Dereotlu poğaça

Dereotu seviyorsanız bu poğaçayı denemelisiniz.Bol dereotlu  ve peynirli .Harika bir lezzet.
Üstelik tam bir vitamin ve mineral deposu olduğu bilinen dereotu , kalsiyum ,manganez  ,demir ve magnezyum mineralleri ile A ve C vitaminleri açısından da oldukça zengin dir.Bu özelliğiyle öncelikle vücudu hastalıklara karşı güçlendiriyor ve kalsiyum ile kemik kaybına karşı koruma sağlıyor.


 Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 demet dereotu
  • 1 paket mahlepli-susam aromalı kabartma tozu 
  • tuz,susam
  • Sert beyaz peynir
  • un
Yapılışı:Oda sıcaklığındaki margarine sıvıyağ,yoğurt ve yumurta ilave edilir.Yumurtaları bir çatal yardımıyla çırpalım.  Un  kabartma tozu ve tuz ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Unu azar azar ilave etmeliyiz.Önceden yıkanıp süzülen  dereotunu ince ince doğrayıp hamura ilave edelim.İyice yoğuralım.Dereotu galiba çok oldu diye endişelenmeyin :) Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika kadar dinlendirelim.Bu arada içine koyacağımız peyniri hazırlayalım.
Hamurdan ,cevizden birazdaha iri parça koparıp avucunuzda açın ve ortasına peynir koyup kapatın. Pağaçaların  üstüne yumurta sarısı sürüp arzu ederseniz susam veya çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...