6 Mart 2014 Perşembe

Soslu dana eti ve patates

Dana eti pişireyim ama yumuşak olsun,lezzetli olsun  pratik olsun diyorsanız doğru yerdesiniz.
Çalışan  bayanlar , ev hanımları yarın misafiriniz mi gelecek doğru tariftesiniz. 
Bugün hazırlayın buzdolabına koyun yarın pişirin. 
İnanınki herkes bayılacak .
Et  Malzemeleri:( 4-5 kişilik)

  • 750 gr yağsız dana eti
  • 2 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1-2 parça biberiye
  • Tane kara biber,kırmızı biber,tuz.
  • 1 tane fırın poşeti 
Patates malzemeleri:

  • 4 İri patates
  • 4-5 çorba kaığı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı süt
  • karabiber ,kırmızı biber,muskat,kimyon,tane safran ,tuz.

 Yapılışı: Eti derin bir kaseye alın.Soğanları piyazlık doğrayın ve et malzemelerinin hepsini ilave edip iyice karıştırın.Eti fırın poşetine sosu ile birlikte dökün .Poşetin ağzını kapatın. Marine olması için en az 2 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.Pişireceğiniz zaman poşeti birkaç yerinden delin ve tepsiye alın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin.

Patatesleri soymadan yıkayın ve derin bir tencerede sadece 10 dakika  haşlayın.Haşladıktan sonra soğuk suyun altında kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde dilimleyin.
Dilimlediğiniz patateslere baharatlarını ,yağı ve sütü ilave edip harmanlayın.Yağladığınız fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ben eti ve patatesi aynı anda aynı rafa koyup pişiriyorum.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mrb mantı tenceresini nerde bulabiliriz tskler

cahide dedi ki...

Mantı tenceresini bir arkadaşımız satıyor.İlgileniyorsanız email adresinize detaylı bilgi verebilirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...