Her ne kadar değişik lezzetlerin peşine düşsekte klasik lezzetlerinde yeri bir ayrıdır.Bunlardan biride köfte . Eskiden annelerimiz yağda kızartırdı. Yanında da mutlaka patates kızartması olurdu. Günümüzde bizler ya ızgara yada yapışmaz yüzeyli tavalar kullanıyoruz .Ben bugün ızgarada pişirdim .
Yanına mantar veya ızgarada biber ve domates közleyebilirsiniz.
:-) Dumanı üstünde köfteler yanında kaşarlı mantar , pilav ve salata :-)
Şimdiden AFİYET OLSUN diyorum.
Malzemeler:
- 500 gr kıyma (dana kuzu karışık olabilir)
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 büyük kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça veya 2-3 yemek kaşığı domates sosu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz,karabiber,kimyon,kekik
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder