22 Şubat 2014 Cumartesi

Izgara köfte

Her ne kadar değişik lezzetlerin peşine düşsekte klasik lezzetlerinde yeri bir ayrıdır.Bunlardan biride köfte . Eskiden annelerimiz yağda kızartırdı. Yanında da mutlaka patates kızartması olurdu. Günümüzde bizler ya ızgara yada yapışmaz yüzeyli tavalar kullanıyoruz .Ben bugün ızgarada pişirdim .
Yanına mantar veya ızgarada biber ve domates közleyebilirsiniz.

:-) Dumanı üstünde köfteler yanında kaşarlı mantar , pilav ve salata :-)
Şimdiden AFİYET OLSUN diyorum.


Malzemeler:
  • 500 gr kıyma (dana kuzu karışık olabilir)
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça veya 2-3 yemek kaşığı domates sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,karabiber,kimyon,kekik
Yapılışı: Bayat ekmeği rondo da veya ıslatarak ufalayın.Kuru soğanı rendeleyin veya rondo da  doğrayın.Sarımsakları dövün.Bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.Üzerini kapatarak buzdolabında 10  dakika dinlendirin.10 dakika sonunda elinizi hafif ıslatarak istediğiniz şekli verin.Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...