23 Şubat 2014 Pazar

Donut

Donut özellikle Amerika da tüketilen bir çörek çeşididir.
Görüntüsüyle iştah kabartan  rengarenk donutlar bir kere yediğinizde alışkanlık yapacak kadar da lezzetlidir.
Özellikle çocukların çok seveceği bir lezzet.



Malzemeler:
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 su bardağı un
Süslemek için:
  • 80 gr bitter,sade  veya kakaolu çikolata.
  • 1 yemek kaşığı krema
  • fındık,fıstık,ceviz,hindistan cevizi veya pasta süsleri.
Yapılışı:
Yapılışı:

  1. Karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın.Oda sıcaklığındaki tereyağ ve sütü ilave edin.Karışıma 1 tatlı kaşığı maya da ilave edilip iyice karıştırın..Unun bir kısmını  ve tuzunu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Kalan unu yavaş yavaş ilave edin .Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üstünü kapatarak mayalanmaya bırakın.Ortamın sıcaklığına bağlı olarak yarım saat veya bir saatte hamurunuz kabarmış olacaktır.
  2. Mayalanmış hamuru merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.Bardak veya kalıp yardımıyla kesin.Ortalarını da gazoz kapağı veya kalıpla kesebilirsiniz.
  3. Kesme işlemi bitince hamurları kızgın yağda , her iki yüzünü eşit şekilde kızartın.O beyaz hamurlar bir anda kahverengi olacak .Kızarttığınız hamurları kağıt havlu üzerine alın.
  4. Çikolatayı benmari usulü eritin .1 yemek kaşığı kremayı ilave edip karıştırın.Benmari =>(çilolatayı bir kaseye koyun kaseyi daha büyük ve içinde su olan bir tencereye oturtun  ve tenceredeki suyu kaynatın.Kaynama esnasında çikolataya su temas etmemesine  dikkat edin.)
  5. Donutları önce eriyen çikolataya batırın.Sonra üzerini süsleyin.


AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...