10 Ocak 2014 Cuma

Safranlı tavuk suyu çorba

Bizim evde çorba yaz kış hep sevilerek içilir.
Favori çorbalarımız dan biride safranlı tavuklu çorbadır.Tam bir kış çorbası hatta hasta çorbası diyebilirim.
     

 Malzemeler:

  • 1 parça tavuk tam but 
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tane safran 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
Yapılışı:

  • Öncelikle tavuk 5 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar pişirilir.(Mümkünse düdüklüde 10 dakika)
  • Haşlanan tavuk eti didiklenir.Suyu süzgeçten geçirilir.
  • Bir tencerede 2 kaşık yağ ile un hafif sararıncaya kadar kavrulur.
  • Üzerine tavuk suyu ilave edilir.
  • Havuç ,maydanoz ,didiklediğimiz et ve tane safran ilave edilerek kaynatılır.Tuz ve şehriye ilave edilir.
  • Bütün malzemeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Kıvamı size koyu gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz.
  • Ocaktan almadan önce bir tutam nane döküp karıştırın.
  • Çorbanız servise hazır .Arzuya göre limon ile servis edilebilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...