Bizim evde çorba yaz kış hep sevilerek içilir.
Favori çorbalarımız dan biride safranlı tavuklu çorbadır.Tam bir kış çorbası hatta hasta çorbası diyebilirim.
- 1 parça tavuk tam but
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
- 2 çorba kaşığı tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı tane safran
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Öncelikle tavuk 5 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar pişirilir.(Mümkünse düdüklüde 10 dakika)
- Haşlanan tavuk eti didiklenir.Suyu süzgeçten geçirilir.
- Bir tencerede 2 kaşık yağ ile un hafif sararıncaya kadar kavrulur.
- Üzerine tavuk suyu ilave edilir.
- Havuç ,maydanoz ,didiklediğimiz et ve tane safran ilave edilerek kaynatılır.Tuz ve şehriye ilave edilir.
- Bütün malzemeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Kıvamı size koyu gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz.
- Ocaktan almadan önce bir tutam nane döküp karıştırın.
- Çorbanız servise hazır .Arzuya göre limon ile servis edilebilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder