3 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı: Tencereye yağ.un ve salçayı koyup orta ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz.Tahta kaşığın arkasıyla ezerek karıştırmaya devam ediyoruz.Karışım önce macun kıvamında daha sonra tane tane olacak.Yanmamasına dikkat edin.Tane tane olduğunda su ve süt ilave edilir.Sürekli karıştırarak topaklanmasına izin vermeden kaynatıyoruz.Gerekirse blender geçirebilirsiniz.Tuzunu ilave ediyoruz. Servis esnasında üstüne rende kaşar döküyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder