Tiramisu sevenlere harika bir tarifim var.Ölçüleri birebir uygulayın sonucu görün.
Bir dilim asla yetmez...
: )
Malzemeler:
- 1 adet kakaolu pastaban (tercihen uno)
- 1 litre süt
- 2,5 kahve fincanı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr tereyağ veya margarin
- 2 tane damla sakızı veya 1 tatlı kaşığı dolusu damla sakızı macunu
- 200 gr labne
- Yarım yemek kaşığı kakao (üzerine dökmek için)
- Keki ıslatmak için:
- 1 çay fincanı ılık su
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 talı kaşığı nescafe gold
- Yapılışı:Kremasını hazırlamak için yağ ve unu bir tencereye alıp orta ateşte hafif kavuruyoruz. (5 Dakika) altını kapatıp süt , şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave ediyoruz.İyice karıştırıp unun açılmasını sağlıyoruz.Gerekirse blender geçirin.Tekrar ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz.Arada karıştırarak 10 dakika kadar soğumaya bıraktıktan sonra labne peyniri ilave edip , tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
- Bir çay fincanı ılık suya 2 çay kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı nescafeyi ilave edip karıştırıyoruz. Pastabanın alt katını çok üst katını az ıslatıyoruz.
- Kremanın yarısını alttaki pastabanın üstüne döküyoruz.Diğerini üstüne kapatıyoruz.Kalan kremayı da üste ve yanlara kaplıyoruz.Kremanın iyice soğuduğundan emin olunca süzgeç yardımıyla üzerini kakao ile kaplıyoruz.Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder