Malzemeler:
250 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 fincan pudra şekeri
50 gr kakao
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
un
ıslatmak için şerbet:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle su ve şekeri bir taşım kaynatıp soğumaya bırakalım.
Pudra şekeri ile yumurtayı çırpıp;tereyağ,sıvıyağ ve kako ilave edelim.
Karışımı çatal yardımıyla iyice karıştıralım.
Kabartma tozu vanilya ve un ilave edelim.(Unu azar azar ilave edelim)
Ele yapışmayan bir hamur olduğunda üstünü kapatıp 10 dk.dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayarak şekil verelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
(Kurabiyeler çatladığında pişmiş demektir)
Fırından aldığımız kurabiyeleri sıcakken soğuk şerbete batıralım.
AFİYET le yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder