Şık bir bayram tatlısı olmaya aday.Şerbetli ama hafif bir tatlı.
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı hamura akı bir tabağa koyulacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un ( azar azar dökülmeli )
Ortasına koymak için Fındık ,fıstık veya ceviz.
Şerbet:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatıyoruz.Kaynamaya başladığında limon suyunu döküp altını kısıyor ve 5 dk.daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Hamuru için malzemelerden önce sıvı olanlar karıştırılacak daha sonra un .kabartma tozu ve vanilya katılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilecek.
- Hamuru merdane yardımıyla yarım santimetre inceliğinde açıp.Kalıp yardımıyla kesiyoruz.Yarısı delikli yarısı deliksiz hamurlarımızı yumurta akı sürüp yapıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip Önceden ısıtılmış 100 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca 1-2 dakika bekletip soğuk şerbetin içine atıyoruz.Şerbetten aldığımız tatlıları tepsiye dizip ortasını dilediğimiz şekilde dolduruyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder