Bugün klasik ama sevilen bir patlıcan yemeği olan islim kebabı tarifini paylaşacağım.İlk defa yapanlara biraz zahmetli gelebilir ama seri bir şekilde hazırlanıyor.Lezzetli ve şık bir yemek .Denemeye değer. :)
4 adet kemer patlıcan
400 gr kıyma
2-3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
1 adet orta boy soğan
maydanoz
tuz.karabiber,
4-5 sivri biber
2 -3 domates
2 diş sarımsak
patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Köfteyi hazırlamak için kıymayı bir kaba alıp ince ince doğranmış veya rendelenmiş kuru soğan ve sarımsağı , ekmek içini ,baharatları ve maydanozu ilave edip yoğuruyoruz.Üstünü kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Patlıcanları alaca soyup ,yarım santim kalınlığında , boyuna dilimliyor ve 15-20 dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
- Tuzlu sudan alıp kağıt havlu yardımıyla kuruluyor ve sıvı yağda her iki yüzünü de kızartıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde bekletiyoruz.
- Yoğurduğumuz kıymadan mandalina büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapıyoruz.
- Az yağlı bir tavada köfteleri de kızartıyoruz.
- Bir kasenin içine iki dilim patlıcanı + şeklinde koyuyoruz(Eğer patlıcanlar ince ise 3 dilimde koyabilirsiniz)
- Ortasına köfteyi koyup bohça gibi sarıyoruz. Bir dilim domates ve biberi de koyup kürdanla tutturuyoruz.Bütün patlıcanları bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Bir adet domatesi püre haline getirip bir yemek kaşığı yağda kavuruyoruz ve bir çay bardağı su bir tutam tuz koyup kaynatıyoruz.Kaynayan domates suyunu patlıcanların üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar üstü kapalı olarak ( aleminyum folyo ile kapatabiliriz) 10 dakika kadar da üstü açık olarak pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder