18 Ağustos 2013 Pazar

Revani


Az yumurtalı hafif ve lezzetli bir revani yapmak istiyorsanız doğru tarif karşınızda.Sevgili arkadaşım Nilgün'den aldığım bu tarif gerçekten yiyen herkesin beğendiği bir tatlıdır.Hiç tereddütsüz deneyebilirsiniz.



Malzemeler:
3 yumurta
1 sb.şeker
1 sb.yoğurt
1 sb.sıvıyağ
1 sb.irmik
1 sb.un
1 pk.vanilya
1 pk.kabartma tozu
Üstünü süslemek için ben fındık kullandım.
Şerbet:
3 sb.şeker
3 sb.su
1/2 limon
Yapılışı 

  • Önce şerbetini yapmak için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynamaya başladığında  altını kısıp 5 dakika daha kaynatıyoruz .Yarım limon suyunu ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alıyoruz.
  • Keki hazırlamak için yumurtalar ve toz şeker iyice çırpılır.Yoğurt ve sıvı yağ ilave edilir ve karıştırılır.İrmik, un,kabartma tozu ve vanilya ilave edilir ;iyice çırpılır.30 cm çapında yağlanmış bir tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
  • Kek fırından çıktıktan birkaç dakika sonra soğuk şerbet üzerine dökülür.
  • Şerbetini çektiğinde dilimleyip üzerini fındık , fıstık ,hindistancevizi ve benzeri ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...