5 Nisan 2013 Cuma

Zeytinli Poğaça

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 250 gr margarin
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
  • 1 pk kabartma tozu
  • tuz
  • un
  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • Çörekotu, haşhaş tohumu
Yapılışı:Margarini bir tavaya koyun.Yarısı eridiğinde ocaktan alın diğer yarısının erimesini bekleyin.
Yoğurma kabına yoğurt ,sıvı yağ ve yumurtayı koyup çırpın. Margarini de ilave edin.Un ,tuz ve kabartma tozunu da ilave edip yoğurun.(5-6 Bardak un alır ama azar azar ilave edin elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun.)
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın .İçine bir veya iki zeytin koyup kapatın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekoto veya haşhaş tohumu serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...