29 Mart 2013 Cuma

Rulo pasta

Muzlu Rulo Pasta

Pandispanya Malzemeleri:
4 Yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı sıcak su
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Pandispanya yapılışı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.Beyazları 1 tutam tuz atıp köpürene kadar çırpın.
Sarısına 6 kaşık pudra şekeri ilave edip krema haline gelinceye kadar çırpın.1 yemek kaşığı nişastayı ilave edip çırpmaya devam edin.4 yemek kaşığı sıcak su ,un ,vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip iyice çırpın.
Son olarak yumurta akını da ilave edin çok fazla çırpmadan karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 cm den ince olacak şekilde yaydırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirin.Fırından çıkarıp yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıp dışına ıslak bir bez sarıp bekletin.

Krema malzemeleri:
1/2 su bardağı toz şeker (130 gr)
2 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı süt (430 ml)
1 çay bardağı un (60 gr)
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Tüm malzemeyi tencereye koyup iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp tereyağını ilave edin.Karıştırarak soğutun.
Pasta malzemeleri:
2 adet muz
40 gr bitter çikolata
Süslemek için draje ,fıstık ve benzeri malzemeler.
Pastanın yapılışı:
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırın.İçine kremanın yarısını koyup yaydırın .Ortasına muzu koyup rulo yapın.Kalan kremayı dışına sürün.Üstüne dilimlenmiş muz dizin. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya 2 yemek kaşığı süt veya su koyup karıştırın ve muzların üzerine dökün.Dışını süslemek için ben çikolatalı draje ve dövülmüş fıstık kullandım.
Buzdolabında en az 2-3 saat bekletip servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...